Kas ühe hambaimplantaat või mitme hammaste implantaadid on tänapäeval üks parimaid hammaste proteesimise võimalusi. HanzaDent Hambaravi peart dr. Regina Kuningas-Ott selgitab mis on implanteerimise eelised ja riskid.

Hambaimplantaadid on populaarne ja tõhus võimalus puuduolevate hammaste asendamiseks, pakkudes nii funktsionaalseid kui ka esteetilisi eeliseid. Kuid nagu iga meditsiinilise protseduuri puhul, kaasnevad nendega teatud riskid.

Hambaimplantaadi eelised:

  1. Hammaste implantaadid näevad välja ja tunduvad suus maksimaalselt loomulikult. Nad jäljendavad nii välimusel kui ka funktsioonilt inimeste loomulikke hambaid. 
  2. Halvasti sobivad proteesid võivad suus liikuda, põhjustades foneetika probleeme või sõnade moonutamist. Hambaimplantaadid võimaldavad teil rääkida ilma muretsemata, et hambad võivad liikuda ja inimestel on raskusi teie mõistmisega.
  3. Erinevalt sildproteesist mis samuti asendavad puuduvaid hambaid ei nõua hambaimplantaadid kõrvalolevate hammaste lihvimist ja säilitavad nende terviklikkuse. See on suurim eelis sildproteeside ees kuna iga lihvitud hamba eluea prognoos väheneb võrreldes terve puutumata hambaga.
  4. Hammaste implantaadid on väga vastupidavad ja võivad kesta palju aastaid, mõnel juhul isegi kogu elu, kui nende eest hästi hoolitseda.
  5. Paljudel juhtudel suust eemaldatavad hammaste proteesid püsivad halvasti. Hamba implantaat on luu küljes kinni ning seega ei ole tema püsivusega muresid. Hamba implantaate saab kasutada suust eemaldatavate proteeside lisakinnitus elementidena. Sellisel juhul ei ole Inimesel vajadust kasutada lisa elemente proteesi püsimise parandamiseks nagu näiteks seda on proteesiliim.
  6. Paljudel juhtudel on võimalik hamba implantaadi asetamine kohe peale hamba eemaldamist. Tihtilugu tehakse ka kohe peale ajutine kroon. Sel viisil ei pea inimene üldse ilma hambata olema. Hambaimplantaadi paigaldus on keeruline protseduur, mis nõuab põhjalikku ettevalmistust ja spetsialisti kogemust, et tagada parimad tulemused. Kohene implantatsioon hoiab lõualuu mahtu taandumast, mis omakorda tulevikus tagab patsiendile parema esteetika ja funktsiooni.

Igal meditsiinilisel protseduuril on ka hammaste implanteerimist sel omad riskid:

Kirurgilised riskid:

Nagu iga operatsiooni puhul, on ka siin riske, nagu infektsioon, verejooks ja närvikahjustus. Arst hindab neid riske patsiendi operatsiooni planeerides ja kõik see arutatakse läbi, leidmaks patsiendile parimat lahendust.

  1. Implantaadi ebaõnnestumine: Kuigi see on haruldane, võib hammaste implanteerimine ebaõnnestuda, seda juhul kui paari kuu möödudes nad ei integreeru luuga. See võib olla tingitud ebapiisavast luutihedusest, infektsioonist või liigse stressi tõttu implantaadile.
  2. Luu kadu: Aja jooksul võib hambaimplantaatide ümber esineda teatud määral luukadu, mis võib mõjutada implantaadi stabiilsust. See on tõenäolisem inimestel, kellel on teatud tervislikud seisundid, nagu parodontiit.
  3. Igeme taandumine: Mõnel juhul võib igemekude implantaadi ümber taanduda, paljastades metallposti ja mõjutades implantaadi välimust.

Minu kogemuse baasil saan öelda, et hammaste implantaatide eelised kaaluvad kuhjaga üle nende võimalikud riskid. Ning tänapäeval on hammaste implanteerimine igas mõttes parim hammaste proteesimise võimalus. Uurige julgelt implanteerimise võimaluste kohta HanzaDent Hambaravi arstidelt!

Broneeri konsultatsiooni aeg juba täna!

Broneeri aeg